Australian Kelpie

De omschrijving, zoals hier beneden vermeld, is grotendeels overgenomen van de site van de Raad van Beheer.

ras

Een herdershond waar qua uiterlijk weinig aan toe te voegen of op af te dingen is. De Kelpie heeft een compact lichaam dat iets langer dan hoog is met sterke, goed ontwikkelde benen. Het pezige, geharde spierstelsel is duidelijk merkbaar onder de glanzende vacht.

De Kelpie heeft een dubbele vacht die uit een korte, dichte ondervacht bestaat en een harde, weerbestendige bovenvacht. Hij komt meestal voor in de kleuren Zwart, Black & Tan, Red & Tan, Rood, Fawn, Fawn & Tan, Cream, Chocolade, Blauw en Blauw & Tan.

De schofthoogte van de Australian Kelpie ligt meestal tussen de 43 cm en 51 cm. Het gewicht varieert van 14 kg tot 21 kg.

karakter

IJverig, attent, leergierig, onvermoeibaar, meestal gericht op één persoon. De Kelpie is een uitgesproken workaholic: zeer energiek en op werken gericht.

gezondheid

De rasvereniging Australian Kelpie Association is bezig met de gezondheid van de Australian Kelpie. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin stellen zij de volgende onderzoeken verplicht voor de ouderdieren: Heupdysplasie, Elleboogdysplasie en het ECVO-oogonderzoek.
Hartonderzoek en Onderzoek naar rugafwijkingen zijn voor Nederlandse honden ook verplicht.

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging.
Australian Kelpie Association – Vereniging voor Australian Kelpie- en sportliefhebbers

Reacties zijn gesloten.